Petek zvečer, seksi zabava. Prijateljica slikarka s fantom najema velik prostor kot atelje in njun dom. Skoraj prazen je, po stenah visijo velika platna prijateljev. Jogi v kotu, dlakasta preproga, na kateri lahko sediš. Sveče po tleh vodijo proti kopalnici z veliko banjo.

Lepe ženske. Veliko lepih žensk je v svetu umetnosti. Očitno je še vedno močno povezana s svojo estetsko funkcijo. Ženske v tridesetih, ki imajo otroke, slikajo, delajo, razstavljajo, vstopajo v razmerja, postajajo ljubice, se razhajajo. Plešejo v zatemnjeni atmosferi, se s svojimi boki dotikajo moških teles. Smejijo se in objemajo prijateljice. Lili diši po dojenčkih in mokri pizdi obenem, ko me poljubi na lice. Ne morem si kaj, da ne bi občudovala njene hladne vehemence, ko se igra z dotiki, pogleda ljudi globoko v njihovo bistvo in jih spremeni v objekte. Videti je kot bi pravkar stopila iz Coppolovega Cotton Cluba: duhovita, ostra in brez milosti.

Gostiteljica sedi na nekem moškem, ki leži na jogiju in medtem, ko počasi pije vino iz kozarca, razlaga, kako ji je mleko špricalo iz malih prsi, ko je dojila. Kako ima okus po mlečnem rižu. Nasmehnem se in stopim po hodniku, par se poljublja. Skoraj slišim, kako se njune ustnice dotikajo, njegov jezik na njenem vratu. Za hip postojim, nič nimata proti, če ju opazujem. Zelo seksi sta. Nekdo gre mimo in zdrsne z roko okrog mojega pasu, koža se za trenutek dotika kože, ne poznam je, a očitno je prijazna, torej ne sprašujem, pustim, da zrak valovi v nizkih ritmih muzike in naši čutnosti. Objame me. Zdrsne z jezikom v moja usta.

Končno moram lulat, torej jo zapustim in sledim svečam. V banji leži Maja, moja bližnja prijateljica, z drugo punco, ki je ne poznam. Gola je, z velikim kosom pečenega svinjskega stegna v rokah, drugo dekle ima še vedno na sebi bel, zdaj že moker modrček. Govorita o čudnih izkušnjah na metrojih, videti sta čudaško smešni, vendar resni. Usedem se na rob banje, vzamem milo in z njim zdrsnem po Majinem hrbtu. Da mi masten poljub in nadaljuje zgodbo. Drugo dekle predlaga, naj se jima pridružim.

“Najprej moram lulat.”
“Lahko kar noter,” reče Maja.
“Stoje, da vidiva,” doda neznanka. Torej se slečem in lulam z dolgim zlatim curkom v njune mehurčke. Zaploskata. Čudoviti sta, s svetlečimi lasmi, smetanasto kožo in Majinim oljnato mastnim obrazom, ki žari v soju sveč. Govorimo, dodamo vročo vodo in se poljubljamo. ‘Že prej sem te hotela sleči,’ se smeji dekle. Noč gladko mineva, čutim, da ne morem reči ali narediti česa narobe. Vem, da te bežeče ure ne bodo pustile niti sledu naslednje jutro in se počutim malce žalostna.

Midori

Oceni prispevek

Oceniš ga s klikom na zvezdico 🙂

Povprečna ocena 3.3 / 5. Število glasov: 3

Prispevek še nima ocene, bodi prvi in ga oceni!