Ekipa raziskovalcev iz univerze v Oxfordu je objavila rezultate raziskave, ki kaže, da imajo ženske z veliko zadnjico manjše tveganje za obolenje za raznovrstnimi boleznimi. No dodatno je zanimivo tudi to, da so se takšne ženske izkazale za pametnejše od svojih kolegic.

Poleg tega so pojasnili, da so ženske z velikimi zadnjicami imele nižjo raven holesterola, kar je pomenilo, da jim njihovi hormoni pomagajo pri hitrem kurjenju sladkorja. Študija sugerira tudi, da bi so lahko ženske z večjimi zadnjicami manj izpostavljene za razvoj srčnih bolezni, sladkornih bolezni in podobnih bolezni, ki so povezane z nezdravo količino holesterola.

Kje hudiča tiči razlog za to? V velikih količinah omega 3 kislin, ki so prisotne v telesih teh žensk. Ti minerali, ki so naravno prisotnih v telesih, pomagajo izboljšati možgansko funkcijo teh žensk.

Rezultati teh raziskovalcev so temeljili na vzorcu 16.000 žensk, ki so prostovoljno sodelovale pri poskusu.

V poročilih je tudi razloženo, da se pri ženskah z bolj vidno zadnjico, sproščajo višje ravni leptina – hormona, ki nadzira proces povečevanja in izgube telesne mase. To posledično pomeni, da imajo bolj stalno težo skozi čas. Drugi hormon, ki se sprosti v večjih količinah v telescih z velikimi zadnjicami, je Adiponectin. To je hormon, ki pomaga pri preprečevanju diabetičnih težav v telesu. Odgovoren je tudi za zaščito kardiovaskularnega sistema.

Študija je še pokazala, da maščobno tkivo zadnjice takšnih žensk pomaga ujeti maščobne delce, ki bi, če bi se nalagale drugje v telesu lahko povzročile veliko večje težave. Govorimo o boleznih srca in ožilja.

Ko so te študije ponovili na dveh znanih univerzah – v Pittsburghu in Kaliforniji, so prišli do precej podobnimh rezultatov. Vse kaže na to, da imajo ženske z manjšimi pasovi, širšimi boki in velikimi zadnjicami daljšo življenjsko dobo v primerjavi z drugimi ženskami. Kaj pa zdej  🙂 ?  Da ne boste takoj planili po hladilniku – velika rit ne pomeni tudi velikih vseh ostalih delov telesa 🙂

Oceni prispevek

Oceniš ga s klikom na zvezdico 🙂

Povprečna ocena 0 / 5. Število glasov: 0

Prispevek še nima ocene, bodi prvi in ga oceni!