Če se zbudiš sredi noči, vroč in moker, v tvojih pohotnih mislih pa se je pojavil nekdo, ki ga nisi pričakoval, potem ne skrbi; nisi edini. Seksualne sanje so zelo pogoste in če se jim malce bolj podrobno posvetite, lahko v njih najdete tudi globji pomen.

Najprej nekaj o sanjah na slošno: največja verjetnost, da boste vstopili v sanje,  je trenutek, ko vstopate v REM fazo spanja (hitro premikanje oči). To je takrat, ko so možgani najbolj stimulirani in ustvarjalni. “Izkazalo se je, da naši ciklusi spanja trajajo približno 90 minut, daljša ko je REM faza, dlje spimo. To pojasnjuje, zakaj se sanj običajno spominjamo ravno takrat, ko se prebudimo”.

Seksualne sanje so manifestactija vaših skrbi in poželenj, ki pa niso nujno spolne narave. Sanje so posnetki naših želja, skrbi, toka zavesti – v bistvu, kot neko ogledalo, ki nam kaže, kako se počutimo v našem sedanjem trenutku.

Ponavadi so odraz tega, za kar menite, da ste v svojem življenju prikrajšani. Da pa ne bo pomote; ker imate seksualne sanje o nekom, ne pomeni, da dejansko tudi želite imeti spolne odnose z njim – vendar to pomeni, da bi morda želeli nekaj od njih, ali da imajo prav oni neko kvalitetno lastnost, ki jo vi občudujete.

Tukaj je nekaj skupnih seksualnih sanj, ki so najbolj pogoste:

 

1. Seks s sodelavcem

Če imate seksualne sanje, ki vključujejo sodelavca, to ne pomeni nujno, da želite imeti spolne odnose z njim tudi v realnosti. Na žalost ali srečo? No sicer pa je priporočljivo, da nimate takih želja, saj veste, da tega večina kadrovskih oddelkov navadno ne podpira. Morda vas sodeavec niti ne privlači toliko, kot vas privlači ena izmed njegovih lastnosti, ki jo ima, pa bi jo imeli radi tudi vi. Vprašajte se, kaj je na tem sodelavcu takega, da nas privlači. Je to ona, ki ji uspe prodati največ? Ali pa morda šef z karizmo?

 

 2. Seks s svojim šefom

Če se ogrejete z mislijo na svojega šefa, verjetno iščete prevlado in moč. Zapomnite si: seksualne sanje se ne tičejo nujno osebe, temveč tega, kaj ta oseba predstavljaja; moč, avtoriteta, vodstvene sposobnosti, odločanje itd.

seks s šefom

 

3. Seks s slavno osebo

Sanje o vročem seksu na plaži s Jeniffer Lopez? To bi lahko pomenilo, da se poskušate povezati z nekaterimi vidiki iz njenih filmov, da bi si na koncu malce osladkali svoje življenje. Razmislite o tem, kaj vam najprej pade na misel, ko pomislimo na to osebo. Je to nek film? Če je tako, ste morda svoje življenje poistovetili z zgodbo tega filma?

 

4. Seks s popolnim tujcem

Te sanje so od vseh seksualnih najpogostejše. Mnogi od nas se sprašujejo, ali gre pri tem morda za osebo, ki bo naš popolni »match« in za katero pač mislimo, da obstaja nekje na svetu. No seveda, vam ne želimo reči da ne obstaja, želimo le, da veste, da ima to nek pomen. Ženska ali moški, katerega obraza ne poznamo ali vidimo se pač lahko pojavi v naših sanjah. Gre je utelešenje lastnosti, ki jih povezujemo s tem spolom, ne glede na to kateri spol vsa privlači v realnem življenju. Po domače povedano, če vas privlači misel na moškega, popolnega tujca, potem poskušate bolj stereotipno izraziti »moške« lastnosti, kot so prevlada, ambicija ali agresivnost.

 

5. Seks z bivšim

Ne glede na to koliko let je minilo od trenutka, ko nista več skupaj, se bo lahko vaš bivši pojavil v vaših sanjah. Toda ne vzemite tega kot znak, da morate  sesti v avto in se takoj zapeljati do njega, da bi ga videli in vprašali če tudi on sanja o vas:) Najpogostejši pomen za “seksualne sanje z bivšim” je potreba po ponovnem vznemirjenju v vašem intimnem življenju.

Sanjate torej o bivšem, ki vam je zlomil srce? To je lahko znak, da ste čustveno obtičali in niste dovolili, da se premaknete naprej. Te sanje so jasen pokazatelj, da še niste čisto »ok«. V tem primeru se bodo sanje nadaljevale, vse dokler ne boste zapustili preteklost v preteklosti.

 

Oceni prispevek

Oceniš ga s klikom na zvezdico 🙂

Povprečna ocena 5 / 5. Število glasov: 1

Prispevek še nima ocene, bodi prvi in ga oceni!