Ni se zdelo, da bi si kdo od najstniških opic zapomnil moj hlače parajoč sramotni spodrsljaj. Kadar sem jih od daleč opazila na hodniku, sem povesila glavo. Najprej sem mislila, da me zato niso opazili. Sčasoma sem dojela, da jim nisem več zanimiva.
»Ne boj se jih! Če ti bo še kdo težil, bom povedala bratu!« me je skušala potolažiti Klara. Ljubke ustnice je v jezi stistnila v belo črto in grozeče zažugala s pestjo. »Preklete barabe! Če bi bila tam, bi zgrabila gasilni aparat in bi z njim u…« Nisem je več poslušala. Njeno usajanje je bilo luštkano. Povedala sem ji samo, da so mi škornje pometali v jašek. Nič o tangicah, preveč me je bilo sram. In tudi tega ne, kako je potem Alfa molče potegnil drugi škorenj iz zračnika, ga vrgel na tla pred mano in odšel iz garderobe. Kakšen izraz je imel, tega zaradi polteme nisem videla.

Ko sem v torek odhajala iz šole, sem videla, da so se spravili na drobno Tino z očali. Preveliki joški so napenjali šolsko jopico. Skušala jih je zakriti s knjigo, ki jo je tiščala na prsni koš. Dregali so jo in jo ščipali pod rebra. Najbrž bo vsa plava od zoprnih stiskov.

Alfa se je redko fizično vmešal v nadlegovanje, to je prepuščal primatoma, ki sta na vse pretege spravljala človeka v strah in ob živce. Slišala sem njeno protestno javkanje, ko ji je eden izmed očitno strgal gumb na jopici. Huronski rezget se je razlegel po vsem blokovskem naselju, da je odmevalo od garaž.

Šla sem naprej. Meni takrat ni nihče pomagal.
Ob sedmih zvečer me pokliče Klara, hoče zapiske. Leno sem zavzdihnila, ampak rekla sem, da pridem. Malo prej sem si jo pol ure tiho mencala v domači kopalnici. Gola od pasu navzdol sem stala na eni nogi, drugo pa sem dvignila na bide. Zadrževala sem krik, ko mi je prišlo, da ne bi kdo od staršev česa slišal. Umila sem si roke, toda vonj je ostajal. Zajel me je občutek sramu. Res nisem hotela h Klari.

Ko sem stopila iz bloka, je zapihal hladen jesenski veter z vonjem po premogu. Razpihal mi je dolge rjave lase in mi nagnal mraz v kosti, da sem pospešila korak. Mestna razsvetljava je tiho brlela, ko sem se se spustila v mrak med garažami. Na daleč sem videla temno postavo, ki je slonela na zidu in prižigala oranžno cigaretno lučko vsakič, ko je potegnila dim. Mimo bom morala.

Misel na to, da me bo spet osvajal stari hišnik, se mi je uprla. Vedno je hodil nekako zgrbljeno, imel je rahlo izbuljene oči in pivski vamp mu je bil v napoto, kadar se je hotel, ponesreči baje, podrgniti obme. V kleti je imel orodjarnico, v kateri je imel vse stene polepljene s plakati nagih lepotic z razkrečenimi nogami. Kdaj pa kdaj se je iz nje slišalo stokanje. Morda je tam natepaval čistilko, ne vem. Odločno sem pospešila korak, da bi se ga ob srečanju brezkompromisno odkrižala.

Postava se je dvignila, ko me je opazila. To pa ni hišnik, sem pomislila, a koraka vseeno nisem upočasnila. Bil je drug moški. Potegnil je zadnji dim in ga frcnil ob steno. Ko sem prišla bližje, sem ugotovila, da je tam stal Alfa. Srce mi je začelo razbijati, sedaj nisem mogla nazaj.
»Kam pa greš, bajsika?« me je zafrkljivo nagovoril in mi mirno zaprl pot naprej. Beseda bajsika mi je kot ponavadi zarezala naravnost v srce.

»Domov…« sem odgovorila s cmokom v grlu. Res me zbadljivke vsakič zabolijo. Lenobno je vzel iz škatlice še eno cigareto in si jo počasi prižgal. Pustil je, da mine trenutek tišine, ko jo je z užitkom povlekel. »Bod tukej, sej se ti nikamor ne mudi,« je določil in si z roko v kateri je tičala cigareta iz jezika potegnil nek las, ki ga je očitno motil. Pljunil je in skomignil: » to je to, če ližeš pičko.«

Dvignila sem obrvi in zajela sapo. Čutila sem, da mi je vsa kri od sramu stopila v obraz, da sem se rahlo zazibala. To je opazil in se zarežal. Vse skupaj ga je strašno zabavalo. »No dej povej bajsika, si kdaj lizala pičko?« je izzivalno vprašal in me radovedno motril izpod čela.

»Dej pust me pr mir,« sem se opogumila in naredila korak naprej. Pohitel je in mi odločeno presekal pot. Puhnil mi je dim v obraz, da sem se skremžila, frcnil cigareto v grmovje in mi ovil svoji roki okoli telesa. »Sigurno si jo že, ker si bajsa.« mi je zapihal sladkast dah po cigaretih v obraz. Ta logika mi sicer ni šla v račun, zmotile so me močne roke, ki so jekleno grabile moj pas. Bolj kot vse mi je bilo nerodno, da bo ugotovil kako mehka in široka sem. Potem me bodo zafrkavali do konca življenja.
Roke so mi nerodno zaplesale, ko sem se mu hotela izviti, takrat pa je mimo priplaval vonj nepotešene mlade muce, ki ga je pustilo popoldansko kopalniško drajsanje. Skoraj me je kap. Nisem hotela, da bi ga zaznal tudi on, zato sem se ga še bolj začela otepati.

»Sam sem zadnjič fajn vidu, res maš dobro rit,« mi je dahnil v uho, ko me je prižel k sebi, »taka fajn putrasta je…« Priznam, kompliment mi je dobro del, ne bom lagala. Čeprav je bilo bolano na kakšen način je to izrekel. Najhuje pri vsem? V tega kretena, ki me je s pajdašema leta trpinčil, sem bila leta skrivoma prav po otročje zatreskana.
Verjetno je začutil, da sem se omehčala in me trdno zgrabil za ritnici. »Av, spusti me! Zakričala bom!« sem zagrozila veliko iz strahu in čisto malo radi reda. Bila sem še devica in o takem objemu sem samo sanjala.

Vseeno sem ga poskušala odriniti. Pustila sem sled potnih prstov na njegovi črni usnjeni jakni. Za trenutek je postal. »Čakaj, a si si jo…? Rajcala si si jo!« je presenečeno vzkliknil. »Nnnneee…« sem se nemočno branila in še komaj stala od sramu. »Kaj neee, prsti ti…« Ni mogel dokončati, ko mi je pritisnil poljub na ustnice. Še bolj si me je pritisnil obse in mi lačno potisnil jezik do grla. Še nikoli nisem čutila take naslade. Pozabila sem na sram in majhnost. Vrnila sem mu. Pohotno, agresivno, strastno. Odprl mi je jakno, mi z rokami šel pod pulover in ga dvignil. Mrzel veter mi je zapihal po goli koži. Še kar me je poljubljal, lizal in sesal ustnice, ko je iskal zaponko na modrcu. Ni mu je uspelo odpreti, zato ga je dvignil nad joške.
Naenkrat se je odlepil od mene, da bi jih bolje videl. Nepričakovana poteza me je vrgla s tira. Nisem marala svojih jošk. Premajhne so se mi zdele za mojo postavo. In zdaj on bulji vanje. Nekaj časa je z resnim obrazom strmel, nato pa se je zagnal in me ugriznil v bradavičko. Občutek je bil tako intenziven, da bi mi lahko prišlo. Nadaljeval je z gnetenjem, lizanjem, grizljanjem, vmes je momljal nekaj nerazločnega, a bilo mi je vseeno.
Pred blokom se je prižgala luč in zaškripala so vhodna vrata. Zaslišal se je retardiran kovinski krohot dveh njegovih opic. Alfa me je v hipu spustil in pogledal proti stavbi. Dovolj daleč je bilo, da ga še nista videla.

»Dej poklič ga in ga vprašaj kje je…« je rekel eden drugemu, nato pa se je zasvetil zaslon njegovega telefona. Alfa me je morilsko pogledal: »Kaj čakaš?« Nisem vedela, kaj je mislil s tem, zato sem si negotovo popravila pulover in ga zmedeno gledala. Nato je mehkeje dodal: »Bejž no..« Stekla sem domov. Morala sem na wc. Ko sem šla lulat, mi še nikoli v življenju ni tako zelo prišlo.

Avtor: Dorothy
Vir fotografije: https://goo.gl/7vk9Xa

Oceni prispevek

Oceniš ga s klikom na zvezdico 🙂

Povprečna ocena 5 / 5. Število glasov: 1

Prispevek še nima ocene, bodi prvi in ga oceni!