Miha je šibal po hodnikih in predavalnicah. Misli so mu preskakovale iz problema na problem. Kot novi asistent na fakulteti se je res želel izkazati. Posledično je opravljal več nalog naenkrat in obremenjeval možgane do maksimalne zmogljivosti. Vsaj tako je mislil.
Vse pa bi bilo v redu in bi potekalo dokaj gladko, če ga iz delovnega ritma ne bi metalo stalno srečevanje deklet. Študentk. Bruck. Tajnic. Vse so bile mlade in vse so bile lepe. Občutek je imel, da jih srečuje neprestano in da jih je na faksu precej več kot fantov. Pa temu ni bilo tako. To je vedel. Ampak fantje ga niso potisnili iz rutine in razmišljanja. Po vsakem srečanju lepega dekleta – in tudi malo manj lepega, roko na srce – je potreboval minuto ali dve, da se je vrnil v poprejšnji tok dogajanja, oziroma delovanja. Skoraj kot kup nepotrebnih ponovnih zagonov, ob instalaciji operacijskega sistema na dober računalnik.
Dekleta so rada pogledala za visokim, vitkim, skoraj črnolasim asistentom. Prav všeč jim je bil. Vedno v kavbojkah, vedno dobro volje in ustrežljiv. Mladosten in živahen. Pravi tip. Kar rade so se spogledovale z njim in to ni Mihu prav nič pomagalo.
Saj ne, da bi bil Miha nevzdržno potreben ali željan ženske družbe. Mateja, njegovo dolgoletno dekle, je zadovoljevalo vse kriterije, katere bi mlad moški lahko imel. Bila je simpatična, skoraj prava lepotica in zelo radoživa v postelji. Dve leti mlajša svetlolaska, srednje dolgih las, katere je večkrat spletla v dve kiti, ki sta se res dobro podali k njenemu malce širšemu slovanskemu obrazu. Skupaj sta bila že od njenega sedmega razreda osnovne šole. Prvi, zadnji in edini fant. Mr. Najboljši, je bila prepričana. Z njo so se strinjale mama, ata, prijatelji, boter Vinko in kolegice iz občinske upravne enote, kjer je bila zaposlena. Idealen fant, idealno razmerje. Tudi Mateja je bila njegovo prvo dekle. Začetne korake v spolnem življenju sta prav zabavno prekorakala. Brez večjih stresov in pretresov. Seks je bil vedno boljši in sedaj pravzaprav odličen. Nobenih razlogov ni bilo, za Mihovo razgledovanje in občudovanje drugih deklet. Pa vendar…Mlada bitja okoli njega so ga privlačevala in ni si mogel, niti hotel, kaj dosti pomagati proti temu. Ob tem, da je imel Matejo nesporno in brezmejno rad. Tu ni bilo nobenega pomisleka. Ampak toliko deklet…in pomlad je tako dobro kazala. Vse je res hitro ozelenelo to leto.
Miha je veliko razmišljal in z veseljem raziskoval. To je imel v krvi. Internet je, kot vedno, ponujal ogromno informacij in če si jih znal (in Miha jih znal, pa še kako dobro, celo druge je to učil) pravilno opredeliti, si lahko vedel kaj se dogaja in kaj se bo predvidoma dogajalo v bodočnosti.
Informacije in logika, je razmišljal Miha, kadar je imel čas, oziroma kadar njegovi možganski resursi niso bili zasedeni z delom, ki ga je opravljal namesto profesorjev. Najino spolno življenje, najin seks je na višku. Že nekaj časa. Z viška pa vodi pot samo še navzdol. Prebiranje tujih izkušenj, katere so ljudje zaupali anonimnosti interneta, je to njegovo tezo samo še potrjevalo. Mihu to ni bilo všeč. Nikakor. Treba je višje in naprej. Nebo je meja. Tudi pri seksu. Posebej še tam.
Mateja ni imela takih problemov. Seksualnost je podredila Mihovemu vodstvu in všeč ji je bilo tako. Sledenje njegovemu tempu ni bilo zanjo niti najmanj dolgočasno. Miha je oboževal raznolikost pri seksu in Mateji je to popolnoma odgovarjalo. V vseh teh letih sta poizkusila in prakticirala praktično vse. Nikoli ji ni prišlo na misel, tako kot Mihu, da je pred njo, pred njima, samo še ponavljanje že doživetega. Raznolikost seksa, užitki in orgazmi so ji zadostovali in z veseljem je hodila po poti, ki jo je začrtoval Miha. Seks je bil nekaj, za kar je vedno poskrbel Miha in če ni, ga je pač prijazno opomnila, da je že čas za akcijo.

Toplega majskega večera, sta sedela Mateja in Miha na balkonu podnajemniškega stanovanja. Po vročem ljubljenju sta se velikokrat ohlajala na balkonu. Miha običajno gol, Mateja zavita v satenasto rjuho. Oboževala je satenasto posteljnino in odkar sta stanovala na svoje, je zapravila kar lep kos skupnega premoženja za spalnično opremo.

Čisti možgani, strasti ne obvladujejo najinih misli, zdajle bo čas, se je odločil Miha:

»Mateja, najin seks je čudovit. Sva na vrhuncu in to že nekaj časa. Ampak vseeno, premakniti se bo potrebno naprej.«
»Oh, si nezadovoljen z najinim seksom? Kajti meni je super.«
»Ne, ne, ravno nasprotno. Kot sem dejal, sva na vrhuncu in tudi meni je super. Kako le bi bil s tem nezadovoljen? Moti pa me to, da od tu ni več poti na boljše. Lahko vedriva še nekaj časa na vrhu, ampak pot vodi samo še navzdol. Zelo mlada sva se v devetih letih povzpela najvišje in sama ne moreva več naprej. Vsaj tako jaz mislim.«
»Že vem. Zopet boš predlagal vključitev še enega para. Tako kot si to že namigoval pred pol leta in sem bila proti.«
»Devet mesecev je od takrat,« se je nasmehnil Miha. »In v tem obdobju sem veliko razmišljal o tem. Bral, surfal po netu. Iskal odgovore za ali proti. Razlogi kažejo za. Odgovori kažejo za. Vidim, da se še spominjaš mojega predloga.«
»Seveda se spominjam. Takrat me je to popolnoma pretreslo. Torej ni bila muha enodnevnica… Razlogi? Imava razloge za srečanja z drugim parom?« se je z zanimanjem nasmehnila Mateja.
»No, če nočeva obtičati na vrhuncu razvoja spolnega življenja že pri najinih letih, se morava pomakniti naprej. Par s katerim bi se lahko zabavali, bi premaknil najino spolno življenje na višji nivo.«
»In kje bi dobila tak par?«
Miha si je kar oddahnil. Striktnega NE, kateri ga je doletel zadnjič še ni padel. Mogoče pa…
»Ne vem, poiskati bi ga bilo treba. Na internetu najbrž..«
»Kar en par z neta bi ti poiskal?« je bila skeptična Mateja.
»Oh, tudi midva bova za njiju kar en par z neta.« jo je potolažil Miha.
»Imaš prav.« se je nasmehnila Mateja. Seveda, je pomislila, vnaprej bova sumljiva.
»Ne moreva se obrniti na najine prijatelje. Potrebujeva popolnoma neznan par, s katerim začneva od začetka.«
Za trenutek sta se oba zamislila. Med znanci tega res ne bi bilo pametno iskati. To pa res ne bi šlo.
»Kako bi le rekla kolegici Mirjani, hej, dajmo vsi skupaj skočiti med rjuhe. Noro.« se je zasmejala Mateja in si slikala razne variacije na to temo v mislih. Nič od zamišljenega ji ni bilo všeč.
»Tvoj fetiš bi bil torej opazovati, kako bi me nek tuj, neznan, moški fukal?« je bila konkretno in namerno vulgarna Mateja.
»Fant, ne moški,« jo je popravil Miha. »par naj bi bil najinih let, torej prej fant kot moški. Zavedaj pa se, kar koli bi se dogajalo, bi bili štirje. Vse bi veljalo za vse, za oba para in obratno in povratno. Tudi ti bi opazovala, kako bi jaz fukal fantovo dekle.«
»Dvomim, da bi jaz to prav z veseljem opazovala.« se je nakremžila Mateja.
»Si pa po mojem mnenju uporabila pravi izraz. Ker v bistvu gre za fuk. Za goli seks. Midva se ljubiva, včasih seksava, včasih živalsko porivava. Vendar je vse to ljubljenje. Ljubljenje bi bilo rezervirano samo za naju. Mislim, da bi fuk lahko opazovala, tako kot opazujeva pornič, ljubljenje z drugim pa bi naju morda prizadelo.« je razpredal teorije Miha.
»Misliš, da ta ločnica ni zelo tanka?« je vprašala Mateja.
»Mislim, da ni. Ločnico opredeljuje ljubezen. Ljubiš se z ljubljeno osebo. Fukaš s komerkoli. Ali seksaš.«
»Gola spolnost…« je povzela Mateja.
»V najčistejši možni obliki, brez navlake in primesi. Za zabavo.«
»Pa se zavedaš, da bi lahko ob uživanju gole spolnosti z fantom X, lahko morda uživala bolj kot s teboj…? Seveda tega ne vem, niti si to ne predstavljam, ampak možno pa najbrž je.?«
»Tako kot jaz uživam pri tenisu bolj z Andrejem, kot s tabo.«
»To mi nisi pa nikoli povedal!« se je narejeno užaljeno nakremžila Mateja in privzdignila obrv.
»No vendar seks ni isto kot igranje tenisa…« je povzela Mateja, »Vsaj upam, da ga vidva ne doživljata tako.« Mateja kar ni mogla spustiti zabave ob Mihovi posrečeni primerjavi. Z nasmehom je čakala nadaljnje argumente.
»Če ne bi igral z Andrejem, ne bi nikoli vedel, koliko boljša igra je z njim, če ne bi igral tudi z drugimi, bi bil pri igri za marsikaj prikrajšan. Tudi ti igraš z Mirjano. Najina igra pri tem napreduje hitreje. Zamisli si, da bi igrala tenis samo drug z drugim. Vedno in za vedno…« Andrej je nadaljeval:
»Seveda to ni popolnoma primerljivo. Delno pa vendar je. Ampak ok, seks z drugim parom morava spraviti na nivo čistega užitka. Nič več kot to. Vpletanje čustev najbrž predstavlja nevarnost za vse štiri. S tem pa ne pravim, da novih partnerjev ne bi smela imeti rada.«
»Čeprav se dekleta zelo navežemo na fanta tudi skozi spolnost.«
»In jih kljub temu zapustite.«
»Na vse imaš odgovor. Veš kaj, daj mi nekaj dni za razmislek, prosim.«
»Prav.« se je strinjal Miha. »Tudi jaz bom še razmišljal o tem.«

Dnevi so tekli, Miha je bil vesel pogovora, vesel, da ni Mateja trdno zaprla ta vrata in je pustila predlogu, da se udomači v zavesti obeh. Z nestrpnostjo je pričakoval, kdaj bo – to pot ona – načela delikatno temo. Res dobro, da se stvari premikajo. Miha je bil sedaj že precej prepričan, da je ideja morda sprejemljiva tudi za Matejo. Vsled tega se je že pripravljal na iskanje primernega para. Pregledoval je internetne strani in bral izkušnje drugih, ki so tudi hodili po poti iskanja. Ni bilo videti enostavno, prej zamudno in razočaranj polno. Ampak, je mislil Miha, kaj pa sploh gre brez težav. V glavi je preigraval scenarije iskanja in dogovarjanja. Prepričan je bil, da jima bo uspelo.

Mateja pa je bila razdvojena. Že to, da se Mihu pletejo take misli, ji je bilo nenavadno. Vendar, je premišljevala, fantje spolnost doživljajo drugače. Me, dekleta, se predajamo. In pri tem uživamo. Fantje jemljejo. Kar se jim ponudi in še več. Kar ujamejo. Kar si zagotovijo z dogovorom. V najinem primeru, kar zamenjajo. Par za par, punco za punco. Za dan, za uro, za noč. Ne komplicirajo, zato ker jemljejo. Seveda je za punco moderno biti emancipirana tudi pri spolnosti. Moderno je biti biseksualka. Moderno se je ljubiti z dekleti. To je in. Bom vse to zmogla, se je spraševala Mateja. Bom zmogla in pri tem celo uživala? Bom postala seksualni predator? Morda pa Miha ne bo našel para.. V trenutku je misel zavrgla. Seveda ga bo našel. Miha ne odneha zlahka. Če primeren par obstaja, ga bo Miha našel.
Misli so Matejo vznemirjale tudi v seksualnem smislu. Morda je pa res čas za naprej. Za nove stvari. Slediti Mihu na novi menda višji nivo ali ostati zadaj. Zavirati..In potem? Odšel bo naprej brez nje. Morda ne danes, morda ne jutri, ampak bo. Začel bo varati in ubirati svoja pota.
Močno si je želela s kom pogovoriti, vendar je že vedela, da bi naletela na toliko stališč, kolikor ljudi bi vprašala. Tudi na skrajna neprijetna posmehljiva stališča. Mnenja prijateljic se ne bodo v ničemer razlikovala od mnenj piscev po forumih. Takih stvari tudi ne moreš kar spraševati tja vprek. Prijateljev pa res ne. Ali sodelavk.
Počasi se je vdajala v usodo. Zavedala se je, da je riziko velik, zavedala se je, da je velik riziko tudi v odklonitvi. Bo to začetek konca? Tega ni vedela. Vedela pa je, da se je podrlo ogromno zvez, katere so se začele v rani mladosti. Bo sedaj na vrsti njuna?

»Prav.« je spregovorila Mateja, ko sta se peljala na obisk k stari teti. Miha je vedno tam kosil travo in postoril najnujnejše. Tudi v trgovino sta šla zanjo in ji pripeljala večje nakupe, teta pa je bila hvaležna tako za pomoč, kot za druženje z mladim parom. Že nekaj dni je bil Miha vedno bolj na trnih in čas je bil za odločitev. »Strinjam se. Najdi par.«
»Oh,« je bil vzhičen Miha. »Si se le odločila.«
»Sem se. Sprejemam vse rizike in vse beneficije, katere bodo izhajale iz tega.«
»Sedaj morava samo še poiskati ustrezen par.« je bil praktičen Miha.
»Ne, par boš iskal ti. Tvoja ideja, tvoje iskanje. O najdenem paru pa odločava oba, ker tudi zadeva naju oba. Če bo obema všeč, v redu, če enemu od naju ne bo, odklonitev velja za oba.«
Mateja je te zadeve dodobra premislila že prej. Približno si je tudi predstavljala, kako to poteka in ni hotela imeti ničesar z iskanjem. Kar naj se Miha s tem ubada, je mislila.
»Povem ti pa,« je nadaljevala Mateja:
»Spolnost dekleta doživljamo drugače, kot fantje. Vsaj jaz tako mislim in tako tudi je. Dekleta dajemo, moški jemljete. Dekleta smo pofukane, moški fukate. Mislim, da je to vsajeno globoko v nas, morda celo antropološko, če ne samo kulturno. Nekomu pofukaj dekle in razdrl si njuno zvezo. Ne svojo. Ne nujno tudi svojo. Njegovo pa. Razumeš kaj mislim? Preko tega bo zelo težko iti, težko bo, po mojem mišljenju, uživati golo spolnost. Mislim, da bo četverček, imenujva to četverček, ja? Mislim, da bo imel drugačen vpliv name, kot nate. Tega vpliva ne znam opredeliti, ker nimam izkušenj in najbrž ga nihče ne zna opredeliti, ker ljudje nismo vsi enaki in kar na nekoga vpliva tako, bo na drugega drugače. Lahko naju četverček tako spremeni, da postaneva kot par neustrezna.«
Mateja je za trenutek pomolčala in nadaljevala:
»Ti si želiš to poizkusiti. Jaz manj, je pa res, da v spolnosti nimava izkušenj z drugimi ljudmi. Oba sva bila nedolžna ob začetku najine zveze. Vendar tudi izkušnje, kakršne ljudje običajno imajo, ne izhajajo iz četvorčkov. Če najina zveza propade, bova težko rekla, da sva se kaj novega naučila, sigurno pa ne ničesar, kar bi nama nekoč koristilo v monogami zvezi. No razen morda, da se ni pametno it četvorčkov.«
Miha je premleval povedano:
»Poglej, strinjam se s povedanim. Če pustiva vse skupaj, bo to mlelo v nama in povzročalo škodo. Če nadaljujeva po načrtu, bodo dogodki res imeli vpliv na naju. Vendar, saj je polno dogodkov v življenju, kateri te počasi, dan za dnem spreminjajo. Mislim, da je najina ljubezen in razumevanje večja od gole spolne avanture, ob kateri se bova zabavala in res samo zabavala in ji ne pripisovala nekega globokega pomena. Za užitek in zabavo gre. Spolnost je zabavna. Je užitek. Strogo ločevanje pa bo pomembno. To je četvorček, ki traja zdaj in ta trenutek in to sva midva, ki sva večna in večja.«
»Lepo povedano Miha. Dobro, kako misliš iskati?«
»Po internetu, po forumih, vsepovsod.«
»Pazi na diskretnost. Ljudje so čudni, splet razkriva veliko, brskalniki puščajo sledove.«
»Tega se dobro zavedam. Zelo bom pazljiv.« ji je obljubil Miha.

Teta se je njunega prihoda razveselila. Miha in Mateja pa sta se z veseljem posvečala teti in vsaj za nekaj trenutkov pozabila na četvorni načrt, ki je dan za dnem kljuval v možganih in razglašal svojo nujnost, oziroma bojazen uresničitve, skoraj sleherni trenutek dneva.

Miha je še povečal svoje aktivnosti pri iskanju. Fakulteta mu je jemala ogromno časa, vsak prost trenutek pa je izkoristil za obiskovanje kontaktnih strani. Pisal je oglase, pošiljal pošto in se prebijal skozi množico nekoristnih kontaktov in brezupnih konverzacij. Ustreznega para ni in ni mogle najti. Vsi oglasi so bili popolnoma neresni in neresnični. Prav tako odgovori na njegove oglase.
Ko je kupil predplačani telefon, je začel objavljati tudi številko. Ni bilo kaj dosti bolje, le da je sedaj imel opravka še z SMSi in telefonskimi klici raznih čudakov. Nekateri niso znali niti govoriti, so pa zato najbrž bili astmatiki, po težkem dihanju in hropenju sodeč. Človek bi kar obupal, če ne bi bil Miha.
Dvakrat je celo odhitel na srečanje. Enkrat precej daleč na obalo, vendar na zmenek ni bilo nikogar. Po primerjavi pošte in sloga pisanja, je pričel sumiti, da ga je sprehodila po Sloveniji ena in ista oseba. Miha ni vedel, ali bi se smejal ali bi besnel. Še dobro, da ga Mateja ni nikoli spraševala kako gre iskanje.

Mateja je hodila v službo, dnevi so minevali in veselila se je že prihajajočega poletja. Seveda je opazila Mihovo prizadevanje in jasno ji je bilo, da iskanje ni enostavno, ampak polno lažnih obljub in razočaranj. Miha se ji je kar smilil, po svoje pa je bila vesela, da ji zgleda ne bo potrebno ugrizniti v, po Mihovem, sladko jabolko golega užitka. Morda se bo pa naveličal, si je po tihem želela. Ampak, po drugi strani, pa jo je misel na četverčka vedno manj odbijala. Tudi na dekleta je sedaj že gledala drugače. V mislih si jih je predstavljala v posteljnih aktivnostih, včasih tudi sebe zraven. Opazovala je mlade pare, ki jih je srečevala po mestu in modrovala, kako to počnejo oni in, oh moj bog, kaj če se Miha dogovarja ravno s tema dvema. Še zmešalo se mi bo, se je nasmehnila sama pri sebi.

Nekega prav lepega dne popoldne, ko je sonce sijalo že precej poševno, možnosti za popoldanske nevihte pa so bile tako majhne, da so bile skoraj že zanemarljive, je Miha ob prihodu iz faksa razglasil veselo novico:

»Našel sem par!«
»O moj bog!« je vzkliknila Mateja in miška bi ji je skoraj padla iz roke, črke na ekranu pa so ji zaplesale, pa še pri srcu jo je stisnilo: »Ti je vendar uspelo?«
»No, ne vem, ampak zaenkrat kaže v redu.«
»Kdo pa sta, koliko sta stara, imaš sliko??« Mateja je kar prehitevala z vprašanji.
»Imam sliko fanta, dve leti je starejši od mene, ime mu je Marko. Punca je Simona, katera pa je dobro leto mlajša od tebe. Slike nimam, ker sva izmenjala samo moški sliki.« se je nasmehnil Miha.
»Ah ok, pokaži prosim.«
Miha je potegnil prenosnik iz torbe, ga prižgal in odprl Live Mail. Slika se je prav kmalu naložila.
»Ah.« je rekla Mateja.
»Samo ah?«
»Ja v redu zgleda.« je potrdila Mateja.

Vanjo je zrla nasmejana slika suhega mladeniča. Imel je črne lase, temno rjave oči, v kratkih jeans hlačah. Desno roko je imel nekoliko dvignjeno, pod pazduho so se videle črne dlake, ne pregoste ne predolge. Okoli roke je imel preprosto rjavo zapestnico. Slika je bila najbrž posneta nekje ob morju.

»Bo pravi za, hm saj veš, si lahko predstavljaš da si z njim?« je previdno vrtal naprej Miha.
»Oh, Miha, Miha. Poglej povem ti tole še enkrat. Gre fant po Tromostovju in pri vsaki bejbi, pomisli: ”Joj, kako bi jo, kaj bi ji delov in podobno”. Tako v mislih pofuka vse bejbe, preden je čez Ljubljanico. Dekleta, vsaj večinoma, nismo takšna. Ob pogledu na dobrega tipa, oziroma ko jih srečujemo, recimo zopet pri prehodu Ljubljanice, nam ni ravno prva in edina misel:” Joj, kako bi mu dala, kaj bi mu delala, kako bi se mu pustila nataknit”« Mateja se je smejala, Miha tudi, sicer malce manj in bolj kislo.
Ampak da ti odgovorim: »V redu fant zgleda, precej vitek, skoraj suh, ampak po sliki ti res težko rečem, a bi skočila z njim v posteljo ali ne. Še z nobenim nisem, veš.«
»Ok saj razumem, ne prehitevajva.«
»Katero sliko si mu ti poslal?«
Miha ji je pokazal sliko kako stoji ob starem Fiatu pred garažo.
»Oh. Pa kako si izbral ravno to.«
»Ni dobra?«
»Dobra, samo imaš toliko boljših. Zakaj sta pa izmenjala samo moški sliki?« je bila radovedna.
»Zaradi deklet. Vidve z Simono bosta najbolj pomemben del četverčka. Simona dobi mojo sliko, ti njegovo. Če sta vidve za – na podlagi poslane slike – je prvi korak narejen. Za naju je vsaka bejba menda dobra, si razlagala prej in jaz se strinjam s tabo, da imaš pri tem delno prav. Seveda pa imava drug od drugega zagotovilo, da sta vidve obe pravi lepotici.«
Mateja se je nasmehnila:
»Ali pa sta oba v resnic brez punc.«
Miha se je domislici zarežal:
»To se bo videlo pa že v petek.«
»Oh, v petek že? Sta pripravila srečanje? Iz kje pa sta?«
»V petek se popoldne dobimo na pijački, sta pa iz Radovljice.«
»Uh..to bo pa kmalu. Pa sploh nista od daleč. Že v petek…oh oh oh imam tremo.« je bila Mateja kar nervozna.
»Nič hudega ne bo, spoznavna pijača in to bo vse. Drugi korak.«
»Drugi? Kaj je bil prvi?« je zanimalo Matejo.
»Ja to, da so vama slike všeč.«
»In ti si všeč Simoni?«
»Sem.« se je ponosno nasmehnil Miha.

 

Oceni prispevek

Oceniš ga s klikom na zvezdico 🙂

Povprečna ocena 3.5 / 5. Število glasov: 4

Prispevek še nima ocene, bodi prvi in ga oceni!