Kot bivša »aktivistka« v projektu virus, ki se ukvarja z ozaveščanjem mladih o spolnosti in predvsem zaščiti, čutim dolžnost, da tudi na blogu69 ob 1. decembru, dnevu boja proti AIDS/HIVu, napišem vsaj nekaj besed o tej temi.

Ko me je pred dobra pol leta kolega povabil k pisanju bloga, sem si svojo misijo predstavljala tako, da bom več prispevkov pisala o zaščiti in varnosti, ter o tveganjih pri sexu. Potem pa sem le uvidela, da je na internetu že ničkoliko strani, ki mlade uči, kako nadeti kondom. Pisanje pa me je s svojo esteskostjo premamilo, da sem v svojih zgodbah pač pozabila napisati tisti del:

» Stegnila sem se preko tebe, in iz nočne omarice vzela srebrn kondom. Z zobmi sem raztrgala ovitek in ga preko ramen vrgla na sredo sobe. Naj tam ostane kot dokaz, da se je dogajalo nekaj vročega. Kondom sem zaobjela z ustnicami in ti ga z usti oblekla preko tvojega že davno nabreklega uda.« To bi še nekako šlo v kontekst mojih zgodbic, a ob napisanem bi čutila nujo, da napišem še, da sem preverila, če ni v kapici kondoma ujet zrak in bo kondom počil. Potem bi hotela opozoriti, da morate preveriti, če sam ovitek od kondoma ni bil že predhodno poškodovan…

K dobremu sexu, gre tudi dobra zaščita! In res bi bila škoda, da zaradi neumnosti ene noči trpita sreča in zdravje celega življenja.

Že res, drage dame, da vas kontracepcijske tabletke ščitijo pred nezaželeno nosečnostjo, a prav nič ne pomagajo pri zaščiti pred bakterijami in virusi. Verjemi, da nisi prva, katero je ta luštn dečko položil. In ti, mladi mož, misliš, da se tebi ne more nič zgoditi? S tem, ko sexate z določenim partnerjem, sexate z vsemi njegovimi bivšimi. In pravtako z bivšimi od bivšega. Teoretično seveda. S takšnim širjenjem HIV in podobne golazni nimajo prav nobenih ovir.

Lahko zaščitite sebe! Dajte en kondom v mali predalček torbice in bodite odgovorni do sebe, vašega partnerja in vseh ljudi, s katerimi še boste počeli vse tiste sladke stvari!

Danes pa si pripnite rdečo pentljico, da pokažete, da vam ni vseeno!

PS: če ste danes v Ljubljani, se lahko oglasite na Prešernov trg, kjer bodo moji kolegi pridno delili ZASTOJN kondome! JUHU

Oceni prispevek

Oceniš ga s klikom na zvezdico 🙂

Povprečna ocena 0 / 5. Število glasov: 0

Prispevek še nima ocene, bodi prvi in ga oceni!