Črni dnevi in beli dan

Na hodniku pozvonim pri napačnih vratih. Zvonca sta tako nerodno skupaj. Odpre namrščeni čokati šestdesetletnik in brez besed sprejme opravičilo. Ogrnjen je v dnevno haljo, šlafrok. Na stopnišču starega bloka gost vonj po kuhanju, morda segedin.

Tečen, zamorjen človek, pisatelj, poveš. Skoraj ne hodi ven. V električni števec imaš skozi razbito stekelce zataknjen dinar, blokada porabe. Vedno vržeš ključe stopniščnih vrat skozi okno drugega nadstropja. Seveda če si doma, ko se pritepem pod grajski grič. Telefonov nimamo. Mobilni so znanstvena fantastika, tisti starinski s kablom v steno, so redki. Sladki, počasni socializem! Sivi, puščobni socializem.

V stanovanju je mraz, zato greva naravnost pod odejo. Jogi na tleh. Že leta govoriš, da se boš odselila, ali vsaj vzela sostanovalca. Najemnina je previsoka, učiteljsko plačo v nekaj dneh poje inflacija. V kasetofon vstavim eno od kaset, ki so razmetane po omarici.

Pisatelja poznam po imenu. Je eden tistih, ki je pomemben v učnih programih, bran pa ne mnogo. Bolj skregan z oblastjo, v njegovem pisanju naj bi se prepoznavala. Literatura je v socializmu pomembna in resna stvar. Napišeš naprimer: »veliki črni bik« in čokat politik misli, da je to on. Zmes samozaverovanosti in preganjavice. Literatura je polna je prispodob, namigov, primerjav in tančic, naravnost se ne sme dosti povedati.

Uživam v raziskovanju tvojega športno izklesanega telesa. Seksu rečemo spati skupaj, nikakor pa ne fukanje. Prav kultivirana dejavnost to spanje skupaj ni. Bolj nagon tja do poroke, potem se energija usmeri v gradnjo nekakšnih vikend hišic. V pogrošni srbo-hrvaški literaturi, ki mi ji jo je priskrbel verjetno starejši brat ali njegovi prijatelji, se naučim, kaj so to škarjice. Makaze.

Kazalec ti vtaknem v pičko, sredinec v ritno luknjo. Ob tem ti oblizujem razgubano površje, svetle mehke dlake so mi v napoto. Tvoja notranjost se ritimčno krči okrog mojih škarjic. Domišljam si, da sem dober in izkušen ljubimec.

MORAŠ PREBRATI  Pustni tango

Mnogo kasneje, pisatelj je davno pod rušo, ti si se potem enkrat res končno odselila, vmes je bilo še obdobje s sostanovalcem, s katerim sta si šla na živce, organsko se nista trpela, si povedala, mnogo kasneje, jaz doma že nosim šlafrok, mnogo kasneje mi poveš, da sem bil slab ljubimec in siten, zaguljen tip. S slednjim se strinjam, s prvim pač ne. To si je težko priznati. O sebi imam podobo talentiranega začetnika. Ampak zakaj bi ti oporekal, najina telesnost je daleč za nama in spomin je subjektivna datoteka v posameznikovih možganih. Mogoče se res tako spominjaš, morda me samo dražiš. To je bila od nekdaj tvoja igra.

Mnogo kasneje je tisti blok videti natanko takšen, kot se ga spominjam. Niso mu vgradili kakšnih svetlečih plastičnih okenskih okvirjev, da bi izstopale kot izbuljene oči povodnega moža. Niti ga niso oblekli v debelo stiroporno fasado. Redko me pot zapelje tja, vedno pa se tam spomnim nate. Enkrat sem spodaj postal, iz drugega nadstropja ni priletel ključ, res pa je, da nisem imel komu pozvoniti.
Pisatelj na pročelju nima spominske table. Verjetno je bran še manj, kot zaživa. Oblasti literatura ne zanima več. Mnogo kasneje, oblečen v šlafrok, sem se potopil v njegove svetove. Odličen pisatelj je bil. To je seveda moje subjektivno mnenje.

Coffee Anan

Rating: 4.8. From 25 votes.
Please wait...

Avtor

Oglejte si vse prispevke avtorja oziroma avtorice - .

5 Comments

 • Anan says:

  Wolf,
  sem že prijel za tipkovnico, pa odmaknil, pa spet večkrat tako…no, zdaj sem prejel konkreten namig, da je vljudno nekaj odgovorit.
  Če te zgodba iritira, je moj namen dosežen :). Verjetno je nevralgična točka v bralcu samem, zgodba jo pač le dregne vanjo.

  Nekoč v državi YU je bil ansambel, ki je posnel ploščo z naslovom “Sviđa mi se, da ti ne bude prijatno”. Mi je bila precej všeč in po njenem motu se zgledujem :).

  Pa seveda hvala za trud, da si zapisal svojo opombo.
  LP
  Anan

  No votes yet.
  Please wait...
 • Gray Wolf says:

  Če si sposodim besede MB, res je, tvoje kratke zgodbe so kruto realne. Pa mogoče bi vseeno izpustil naziv kruto in jih označil z besedo “cankarjanske”. Zakaj? Kot prvo, zgodbe so kljub večplastnosti vedno nekako črno bele, da ne rečem črno sive. V večini prevladuje moreče vzdušje vsakdanja, ki nam je v bistvu blizu, tako blizu, da ga skoraj ne opazimo več, potem pa nas ti skozi tvoje “erotične zgodbice” spomniš, opomniš, včasih prav brcneš pod pas. In če je v drugih zgodbah na teh straneh sexs še vedno sexs in se do njega pride tako ali drugače , povsem odvisno od avtorjevega pristopa, pa je v tvojih zgodbah vse skupaj bolj kot “fukati” pomembno “spati skupaj” in bolj kot sedanjik fukava(zadovoljna, srečna, potešena) je v tvojih zgodbah fuk stvar preteklosti, neka navidezna imaginacija, ki jo preko odseva v ogledalu prezentiraš bralcu. A vedno zavito v tančico sivine, nezadovoljstva ob zamujenih ali minulih priložnosti, ujetih v ritmu življenja in naše minljivosti.
  Od vseh zgodb na tem portalu le ob koncu tvojih začutim potrebo, da vse skupaj poplaknem z “nekaj kratkega” in sorry ne z hitrim sexsom ampak z šilcem pekoče-tekočega.

  p.s.-pa nikar se ne pusti vplivati ocenam ob tvojih zgodbah. So popolnoma ne pomembne, sploh pri tvojem slogu pisanja. Predstavljaj si bralca , ki se z veseljem loti branja zgodbe za sprostitev v pričakovanju, divjega, mokrega, prostaškega fuka, nato pa naleti na tvoje dve vrstici “palca in kazalca v muci” in mogoče še kako znova odprto staro rano!! Halooooo……dobr da ne gredo ocene v minus provokator cofetarski!! 🙂 🙂

  No votes yet.
  Please wait...
 • MoodyBlues says:

  Ni vse v opisovanju gole penetracije. Tvoje zgodbe so ‘kruto’ realne, take življenjske, ravno zaradi tega so mi všeč.

  No votes yet.
  Please wait...
 • Anan says:

  Moody,
  hvala za vzpodbudo :). Ker po kanalih sicer dobivam pripombe o premalo akcije…

  No votes yet.
  Please wait...
 • MoodyBlues says:

  Odlično!

  No votes yet.
  Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *